
Hozzávalók:
Kenyér (Toast, magvas, kifli, zsömle ...)
Vaj
Margarin / vaj
Kolbász, szalámi
Sonka
Tojás
Csemege uborka
Sajt (reszelt)
Piros arany (csemege)
Elkészítés:
Csak egyszerűen.. ahogy tetszik.. a legfontosabb a csemege piros arany.. :)
2. Körözött
Hozzávalók:
250 g túró
1 kis doboz tejföl (20 %)
1 tömlős sajt (natúr/tejszínes)
1 fej lila hagyma (közepes)
1/2 pritamin paprika
Őröl kömény
Petrezselyem
Só
Bors
Elkészítés:
A túrót, tejfölt és a krémsajtot kikeverem. A lila hagymát és a pritamin paprikát nagyon apróra vágom, hozzá adom a túrókrémhez és tetszés szerint fűszerezem.
3. Répa krém
Hozzávalók:
30 dkg reszelt sajt
2 nagyobb zsenge sárgarépa
fél tubus majonéz (vagy 1 doboz tejföl, 6-7 ek. majonéz)
3-4 gerezd foghagyma
petrezselyem
só
bors
Elkészítés:
A répát,sajtot és a foghagymát lereszelem. Az összes hozzávalót összekeverem. Sózom, borsozom ízlés szerint.
Érdemes akár egy napig hűtőben tárolni, hogy az ízek összeérjenek.
4. Fasírt falatkák

Hozzávalók:
500 g darált hús
1/2 fej vöröshagyma (reszelve)
1 tojás
Fokhagyma (por/ 2 nagy gerezd)
Sajt (reszelve- elhagyható)
Zsemlemorzsa
Piros paprika
Petrezselyem
Só
Bors
Olaj (sütéshez)
Csemege uborka
Sajt (kockázva)
Elkészítés:
Az összes hozzávalót össze gyúrom, fűszerezem, ezek után kisebb gombócokat formázok és bő meleg olajban kisütöm. Miután kihűltek az uborkát és a sajtot fel darabolom és fogvájó segítségével elkészítem a falatkákat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése