(Sonkás- gombás / Szilvás)
Hozzávalók:- 1 egész csirkemell (két fél)
- 25 dkg gomba
- 2 szelet füstölt sonka
- Aszalt szilva
- Sajt
- Foghagyma granulátum
- Só
- Bors
- Olaj (sütéshez)

Panírozáshoz:
- Panír morzsa
- Tojás
- Magvak
- Só
Elkészítés:
A csirkemellet két fél részre osztjuk. A fél csirkemelleket oldalról bevágjuk (de nem végig), majd a kiklopfoljuk. A kiklopfolt melleket sózzuk, borsozzuk. A gombát megtisztítjuk, majd kevés zsiradékon lepirítjuk. Az egyik csirkemellet kiterítjük megszórjuk fokhagyma granulátummal, rá helyezzük az egyik oldalára a két szelet füstölt sonkát, a sajt szeleteket majd végül a lepirított gombát. Ráhajtjuk a másik oldalát és fogpiszkáló vagy hústű segítségével rögzítjük, félre tesszük.
A másik csirkemellet is kiterítjük, az egyik oldalára belehelyezzük a sajt szeleteket és a félbevágott aszalt szilvákat (tehetünk belőle bőven ne sajnáljuk), a másik oldalát ráhajtjuk és szintén fogpiszkáló vagy hústű segítségével rögzítjük.
Jöhet a panírozás kicsit másképpen. Az előkészíttet töltött csirkemelleteket először panír morzsába, ezt követően tojásba és végül szintén panírmorzsába forgatjuk amibe magvakat szórtunk. Ezt a műveletet kétszer is megismételhetjük.
Alacsony fokon mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése