2020. május 1., péntek

Csokis-Diós Babka 🙈🙉🙊

Hozzávalók:
25 dkg liszt
130 ml tej
2 dkg élesztő
1 ek cukor
1 csipet só
6 dkg vaj
1 db tojás

Töltelék:
10 dkg vaj
5 dkg cukor
10 dkg csokoládé
10 dkg  kakaópor
Durvára tört dió

Tetejére:
1 db tojás
3 ek cukor
1 ek. víz

Elkészítés:
A felmelegített tejbe bele teszem a vajat, cukrot és az elmorzsolt élesztőt és felfuttatom. A lisztet leszitálom, bele ütöm az egész tojást hozzá adoma  felfuttatott vajas élesztőt és a csipet sót. Ezt jól összegyúrom kézzel vagy akár géppel, hagyom duplájára kelni. (Kb. 40-50 perc)
Addig forró vizes gőz felett a csokis tölteléket megolvasztom. A diót nagyobb darabokra töröm.
Kelesztés után a tésztát téglalap alakúra nyújtom, megkenem a csokis töltelékkel és megszórom a dióval. A tésztát a rövidebb végétől feltekerem. Egy határozott mozdulattal hosszában ketté vágom a feltekert tésztát. A két darabot a közepétől kezdve össze fonom. Sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezem. (Érdemes kisebb tepsit, akár őzgerinc formában vagy kenyér formában.)
Megkenem tojással és hagyom 20-30 percet pihenni. Előmelegített sütőben 180 fokon arany barnára sütöm. Mielőtt teljesen megsül, hogy szép fényes legyen, cukros vízzel átkenem és vissza teszem még pár percre a sütőbe.
Jó étvágyat!  😋

1 megjegyzés:

  1. 1xbet korean 2021-12-19: Online sports betting at sportsbook with
    Bet 1xbet korean 2021-12-19: Online sports betting at sportsbook with bonuses from sportsbook for online 1xbet korean sportsbook with 메리트 카지노 주소 free bet bonus code: TAFREE100. worrione

    VálaszTörlés