2019. március 26., kedd

Fetás-fokhagymás-spenótos csiga 🙏💙

Hozzávalók:

Tészta (kb. 24 db)
  • 2,5 dl tej
  • Élesztő (szárított is lehet)
  • Cukor
  • 1 dl olaj
  • 1 tk só
  • Szárított petrezselyem és oregánó (elhagyható)
  • Liszt

Feltét:
  • Feta sajt
  • 1 kis doboz 20%-os tejföl
  • fokhagyma
  • Bors
  • Füstölt sonka
  • Trappista sajt
  • Kakukkfű/ Bazsalikom/ Oregánó
  • Spenót levél (friss)
Tojás (kenéshez)
Magvak (szezám, napraforgó...)

Elkészítés:

Egy műanyag edénybe beleöntöm a meglangyosított tejet, ebbe bele morzsolom a fél élesztőt, hozzá adom a cukrot, majd hagyom állni kb. 2-3 percig. Ezután bele öntöm az olajat,  sót és a szárított fűszereket, ezekkel összekeverem, majd fokozatosan adagolom hozzá a lisztet. Annyi lisztet teszek bele amennyit felvesz, vagyis mikor a tészta már nem ragad a kezemhez (jól gyúrható, nyújtható lesz). Ha ezt elkészítettem félreteszem, letakarom egy ruhával. Hagyom kelni, addig a többi hozzávalót előkészítem. A tejföllel összekeverem a fokhagymát,sót, borsot, fűszernövényeket. Lereszelem a trappista sajtot, felkockázom a  sonkát és a feta sajtot. Megmosom a spenót leveleket és leitatom róla a vizet.


 A kapott tésztát lisztezett nyújtódeszkán/ asztalon  kinyújtom, megkenem a fűszerezett tejföllel, megszórom a trappista sajttal, sonkával és a kockázott feta sajttal. Majd bőségesen rá halmozom a spenót leveleket és végül szorosan feltekerem.



A feltekert tésztát olyan 1-1,5 cm vastagra szeleteljük. Sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezem őket, megkenem felvert tojással és megszórom a magvakkal. Előmelegített sütőben 180 fokon alul - felül sütésen aranybarnára sütöm.


Jó étvágyat! :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése