2019. június 11., kedd

Extra sajtos-vajas kifli

Hozzávalók:

Tészta

  • 50 dkg finom liszt átszitálva
  • 10 dkg  vaj
  • 3 dkg élesztő
  • 1 tojássárgája
  • 1,5 dl  tej
  • 1 kk. kristálycukor
  • 2 tk. só (vagy ízlés szerint)
  • 1 db kis tejföl (nem biztos, hogy kell az egész)


A töltelékhez:
10 dkg  vaj
10 dkg reszelt trappista sajt

10 dkg reszelt füstölt sajt

A tetejére:
1 tojássárgája
Trappista sajt
Magvak


Elkészítés:

A langyos tejben a cukorral összekeverjük az élesztőt. A lisztet átszitáljuk. A lisztben elmorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a tojássárgáját, sót majd az élesztővel összekevert tejet, végül annyi tejfölt, hogy egy közepesen lágy, de ne ragacsos tésztát kapjunk. Szép simára összegyúrjuk. A tésztát nem kell pihentetni/keleszteni, rögtön nyújthatjuk. Téglalap alakúra nyújtjuk, majd egyenletesen megkenjük vajjal, megszórjuk a reszelt sajttal és feltekerjük, mint a piskóta tekercset. Letakarva pihentetjük 25-30 percig. 


Ezután kettévágjuk középen, enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk az egyiket téglalap alakúra (Kb. 30x40 cm-es), hogy olyan 4-5 mm vastag legyen. Majd szeleteljük fel a téglalapot 7-8 egyforma háromszögre. A háromszögeket feltekerjük, és kifli alakúra formázzuk. A kifliket sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük, tetejét lekenjük tojássárgával, meghintjük reszelt sajttal és magvakkal. Előmelegített sütőben 180 fokon 15-20 perc alatt arany barnára sütjük.
Jó étvágyat!! :)



Ui: Kis szendvicsnek elkészítve is nagyszerű.. :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése