Padlizsánkrém:
- 50 dkg padlizsán (2 közepes )
- 1 kis fej hagyma
- 1 tojás sárgája
- 2 dl olaj
- 1-2 gerezd foghagyma (ízlés szerint elhagyható)
- Só, bors, petrezselyem
Elkészítés:
A padlizsánokat megmossuk, kés vagy villa segítségével megszurkáljuk. 200-220 fokon sütőben alufólia alatt puhára sütjük. Sütés után hideg vízzel leöblítjük, így könnyebben eltudjuk távolítani a héját. A meghámozott padlizsán húst darabokra vágjuk. Aprítógép segítségével pépesítjük az alapanyagokat. (Ízlés szerint lehet kicsit darabosabbra hagyni). Az olajat fokozatosan adagoljuk hozzá hogy jól kitudjuk keverni. Sóval , borssal és petrezselyemmel ízlés szerint ízesítjük.
Sajtos rúd:
- 45 dkg liszt
- 25 dkg vaj
- 25 dkg reszelt sajt (meg még több sajt a tetejére.. :D )
- 3 tojás sárgája
- 2,5 dl tejföl
- 2 dkg só (ízlés szerint)
Elkészítés:
Az összes hozzávalót szép simára összegyúrjuk. A tésztát nem kell pihentetni így kb. fél centi vastagra kinyújtjuk a tésztát. A tojás fehérjével megkenjük. Reszelt sajttal megszórjuk. Derelye vágó vagy kés segítségével 1 centi vastag rudakat vágunk. Majd előmelegített sütőben szép aranysárgára sütjük 20-30 perc alatt (sütő függő az időtartam).
Maga a tészta a hűtőben tárolva napokig eláll így előre is elkészíthetjük.
Jó étvágyat..!! :D
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése