2017. január 7., szombat

Padlizsánkrém - sajtos mártogatóssal .. :D

Padlizsánkrém:
  • 50 dkg padlizsán (2 közepes )
  • 1 kis fej hagyma
  • 1 tojás sárgája
  • 2 dl olaj
  • 1-2 gerezd foghagyma (ízlés szerint elhagyható)
  • Só, bors, petrezselyem

Elkészítés: 
A padlizsánokat megmossuk, kés vagy villa segítségével megszurkáljuk. 200-220 fokon sütőben alufólia alatt puhára sütjük. Sütés után hideg vízzel leöblítjük, így könnyebben eltudjuk távolítani a héját. A meghámozott padlizsán húst  darabokra vágjuk. Aprítógép segítségével pépesítjük az alapanyagokat.  (Ízlés szerint lehet kicsit darabosabbra hagyni). Az olajat fokozatosan adagoljuk hozzá hogy jól kitudjuk keverni. Sóval , borssal és petrezselyemmel ízlés szerint ízesítjük.

Sajtos rúd:
  • 45 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 25 dkg reszelt sajt (meg még több sajt a tetejére.. :D )
  • 3 tojás sárgája
  • 2,5 dl tejföl
  • 2 dkg só (ízlés szerint)


Elkészítés:
Az összes hozzávalót szép simára összegyúrjuk. A tésztát nem kell pihentetni így kb. fél centi vastagra kinyújtjuk a tésztát. A tojás fehérjével megkenjük. Reszelt sajttal megszórjuk. Derelye vágó vagy kés segítségével 1 centi vastag rudakat vágunk. Majd előmelegített sütőben  szép aranysárgára sütjük 20-30 perc alatt (sütő függő az időtartam).
Maga a tészta a hűtőben tárolva napokig eláll így előre is elkészíthetjük.
Jó étvágyat..!! :D



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése