Hozzávalók:
Tészta:
Tészta:
- 2 dl tej
- 3 dkg élesztő
- 60 dkg liszt (Lehet több, liszt válogatja. A lényeg, hogy ne ragadjon a tészta)
- pici cukor
- 2 tojás
- 1 dl olaj
- 1 csapott evőkanál só
- Bacon szalonna / sonka
- Fürj tojás/ kisebb tyúk tojás
- lapka sajt / reszelt trappista / füstölt sajt
- hagyma
- tejföl (tejfölös -torma)
- foghagyma
- petrezselyem
Elkészítés: Első lépésként felfuttatom az élesztőt a tejben kis cukorral, majd egy dagasztó tálba bele teszem az összes hozzávalót. Ebből összegyúrt tésztát kb. 30-40 percig meleg helyen hagyom kelni. Ez idő alatt előkészítem a többi hozzávalót.
Miután pihentettem a tésztát három egyenlő darabra osztom. A gombócokat kinyújtom, majd megkenem őket a tejfölös masszával. Erre ráhelyezem a bacon és a sajt szeleteket, megszórom hagymával és a tojásokat félbevág ráteszem. A kinyújtott , megpakolt tésztát feltekerem. Miután egymás mellé helyezem a három tekercset összefonom őket. A fonatot megkenem tojással, ezt követően előmelegített sütőben kb. 40-50 percig sütöm közepes hőfokon. Fapálcikával ellenőrizhetem, hogy biztos jól átsült-e, ha igen akkor tálcára helyezem, ha kihűlt felszeletelem, és tányérra halmozom..:D
Miután pihentettem a tésztát három egyenlő darabra osztom. A gombócokat kinyújtom, majd megkenem őket a tejfölös masszával. Erre ráhelyezem a bacon és a sajt szeleteket, megszórom hagymával és a tojásokat félbevág ráteszem. A kinyújtott , megpakolt tésztát feltekerem. Miután egymás mellé helyezem a három tekercset összefonom őket. A fonatot megkenem tojással, ezt követően előmelegített sütőben kb. 40-50 percig sütöm közepes hőfokon. Fapálcikával ellenőrizhetem, hogy biztos jól átsült-e, ha igen akkor tálcára helyezem, ha kihűlt felszeletelem, és tányérra halmozom..:D
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése