2017. október 2., hétfő

Fonott kalács - sós verzió 🙆

Hozzávalók:
Tészta:
  • 2 dl tej
  • 3 dkg élesztő
  • 60 dkg liszt (Lehet több, liszt válogatja. A lényeg, hogy ne ragadjon a tészta)
  • pici cukor
  • 2 tojás 
  • 1 dl olaj
  • 1 csapott evőkanál só
Töltelék:
  • Bacon szalonna / sonka
  • Fürj tojás/ kisebb tyúk tojás
  • lapka sajt / reszelt trappista /  füstölt sajt
  • hagyma
  • tejföl (tejfölös -torma)
  • foghagyma
  • petrezselyem


Elkészítés: Első lépésként felfuttatom az élesztőt a tejben kis cukorral, majd egy dagasztó tálba bele teszem az összes hozzávalót. Ebből összegyúrt tésztát kb. 30-40 percig meleg helyen hagyom kelni. Ez idő alatt előkészítem a többi hozzávalót.
Miután pihentettem a tésztát három egyenlő darabra osztom. A gombócokat kinyújtom, majd megkenem őket a tejfölös masszával. Erre ráhelyezem a bacon és a sajt szeleteket, megszórom hagymával és a tojásokat félbevág ráteszem. A kinyújtott , megpakolt tésztát feltekerem. Miután egymás mellé helyezem a  három tekercset összefonom őket. A fonatot megkenem tojással, ezt követően előmelegített sütőben kb. 40-50 percig sütöm közepes hőfokon. Fapálcikával ellenőrizhetem, hogy biztos jól átsült-e, ha igen akkor tálcára helyezem, ha kihűlt felszeletelem,  és tányérra halmozom..:D
Jó étvágyat.. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése