2014. február 16., vasárnap

Ha már nincs ARANY... Akkor SAJT láz..!! :D :D


Nagy alkotvágy ért minket. Egy kedves szomszéd/jó barát hozta az ötletet és a receptet kis konyhánkba. Az első saját prototípust ketten csinálták Édesapámmal, én csak ott sündörögtem. De uhh.. én mondom NAGYON JÓÓÓ...:D Így az engedélyével megosztom veletek..:D


Hozzávalók:
5 liter tej (Termelői..!! Mert ne várd h a bolti 1,5%  tejből lesz valami.. :D )
1 közepes fej lila hagyma (elhagyható, esetleg lehet mással ízesíteni.)
5 púpos teáskanál só
2 teáskanál ételízesítő
1/2 deci 20%-os ecet

Elkészítés:
A tejet egy edényben lassan felforraljuk, majd lekapcsoljuk a tűzhelyet. Az összeaprított hagymát, só, ételízesítőt beleöntöm, végül a  fél deci ecetet. Ekkor egy aludttejszerű alvadékot kapunk, mivel az ecet összerántja. Ezt kanállal széttöröm és belekanalazom a sajtszűrőbe (ha nincs, megteszi egy  sima szűrő és egy bevizezett  anyag). Szépen bele kanalazom, igazgatom. Hagyom így benne kihűlni, majd beteszem egy kis időre a hűtőbe és fogyasztásra kész..:D
 Ha még tudunk egy kicsit várni akkor a hűtő helyett éjszakára még vissza teszem a  megmaradt tejsavóba, amitől még jobb lesz..:D Jóó étvágyat..!!:D

2 megjegyzés:

  1. Ne felejtsd, hogy a további izésítők itt vannak a kertemben!
    Borsikafű, kakukkfű, édeskömény, vérfű,lestyán,stb
    Ha eddig nem tudtad akkor most megtudod, hogy hol kezdődik a jó sajt!
    Laci úgy is itt jár előttünk, szólj Neki és beugrik érte!
    További jó pacsmagolást!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon szépen köszönöm a felajánlást..!!
      Élni fogok a lehetőséggel.. :D

      Törlés