Nagy alkotvágy ért minket. Egy kedves szomszéd/jó barát hozta az ötletet és a receptet kis konyhánkba. Az első saját prototípust ketten csinálták Édesapámmal, én csak ott sündörögtem. De uhh.. én mondom NAGYON JÓÓÓ...:D Így az engedélyével megosztom veletek..:D
Hozzávalók:
5 liter tej (Termelői..!! Mert ne várd h a bolti 1,5% tejből lesz valami.. :D )1 közepes fej lila hagyma (elhagyható, esetleg lehet mással ízesíteni.)
5 púpos teáskanál só
2 teáskanál ételízesítő
1/2 deci 20%-os ecet
Elkészítés:
A tejet egy edényben lassan felforraljuk, majd lekapcsoljuk a tűzhelyet. Az összeaprított hagymát, só, ételízesítőt beleöntöm, végül a fél deci ecetet. Ekkor egy aludttejszerű alvadékot kapunk, mivel az ecet összerántja. Ezt kanállal széttöröm és belekanalazom a sajtszűrőbe (ha nincs, megteszi egy sima szűrő és egy bevizezett anyag). Szépen bele kanalazom, igazgatom. Hagyom így benne kihűlni, majd beteszem egy kis időre a hűtőbe és fogyasztásra kész..:DHa még tudunk egy kicsit várni akkor a hűtő helyett éjszakára még vissza teszem a megmaradt tejsavóba, amitől még jobb lesz..:D Jóó étvágyat..!!:D
Ne felejtsd, hogy a további izésítők itt vannak a kertemben!
VálaszTörlésBorsikafű, kakukkfű, édeskömény, vérfű,lestyán,stb
Ha eddig nem tudtad akkor most megtudod, hogy hol kezdődik a jó sajt!
Laci úgy is itt jár előttünk, szólj Neki és beugrik érte!
További jó pacsmagolást!
Nagyon szépen köszönöm a felajánlást..!!
TörlésÉlni fogok a lehetőséggel.. :D