2016. július 28., csütörtök

"Kolbászos" kenyér :-)

Hozzávalók:
Alap Adaghoz:
20 dkg füstölt kolbász (apróra szétvágva)
10-15 dkg sonka (kockára vágva )
10 dkg sajt (felkockázva) - füstölt sajttal még jobb-
1 fej lila hagyma (apróra vágva)
2,5 dl tej (hideg/langyos)
3 db tojás (egész)
1 cs sütőpor
1 kk só
liszt
reszelt sajt

















Elkészítés:
A hozzávalókat összekészítem, eldarabolom/aprítom. A tejet , tojást, sót és a sütőport szépen kikeverem. Beledobálom a belevalókat... (itt akármi mást is lehet bele tenni ami esetleg a hűtőben van maradék..) " A lisztnek a mennyiségét nem tudom megmondani, mert minden liszt más. a legjobb meghatározás hogy folyamatosan teszem bele evőkanállal simára kikeverem, jó lágyra "folyósra" hagyom . Nem kell kenyér állagúnak lennie...!! 
Én személy szerint a kockázott sajtot szeretem utána beledobálni, mikor már a formában van a tészta, mert akkor nem ülepedik le az aljára. A legvégén reszelek rá ízlés szerint még sajtot.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 50-55 percig sütjük.. Lehet csinálni tű próbát. de ha már ilyen szép piros a teteje tuti a siker.. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése