Elkészítés
Bucihoz:
75 ml langyos víz
75 ml tej
20 g élesztő 375 g liszt
1 közepes tojás
1 tk (5 ml) cukor
1 tk (5 ml) só
75 g lágy vaj
Bucihoz:
75 ml langyos víz
75 ml tej
20 g élesztő 375 g liszt
1 közepes tojás
1 tk (5 ml) cukor
1 tk (5 ml) só
75 g lágy vaj
Buci tetejére:
1 tojásfehérje
1 tk (5 ml) szezámmag
1 tojásfehérje
1 tk (5 ml) szezámmag
Húspogácsához:
500 g darált marhahús
1 ek (15 ml) étolaj
só, bors
Burgerbe:
1 kis hagyma (100 g)
1 nagy paradicsom (150 g)
1 kis uborka
4 salátalevél
2 ek (30 ml) mustár / ketchup / majonéz
4 szelet sajt
500 g darált marhahús
1 ek (15 ml) étolaj
só, bors
Burgerbe:
1 kis hagyma (100 g)
1 nagy paradicsom (150 g)
1 kis uborka
4 salátalevél
2 ek (30 ml) mustár / ketchup / majonéz
4 szelet sajt
Elkészítés:
Keverjük össze a vizet, a tejet és az élesztőt, majd hagyjuk állni 10 percet.
Helyezzük a buci hozzávalóit a kelesztőbe, és gyúrjuk össze, míg sima, összeállt tésztalabdát nem kapunk, hagyjuk kelni (kb. 30 percig). Gyúrjuk újra át a tésztát, majd helyezzük a Szilikon Focilabda Formába, és hagyjuk állni még kb 30 percig. Közben melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra. Süssük a tésztát 25 percig, majd azonnal fordítsuk ki a sütőrácsra, kenjük be a mintázatát tojásfehérjével és szórjunk rá szezámmagot. Ezt követően süssük még 10-15 percig. Formáljunk a darálthúsból akkora húspogácsát, mint az éppen sülő buci. Sózzuk, borsozzuk és kenjük meg kevés olajjal. A Sütőlapon süssük meg mindkét oldalát. Szeleteljük fel a zöldségeket.Vízszintesen vágjuk ketté a focilabda formájú bucit és töltsük meg a zöldségekkel, a húspogácsával és a kívánt szósszal.
Jó étvágyat..!!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése