2016. július 28., csütörtök

Óriás "foci" Hamburger :-P

Elkészítés
Bucihoz:
75 ml langyos víz
75 ml tej
20 g élesztő
375 g liszt
1 közepes tojás
1 tk (5 ml) cukor
1 tk (5 ml) só
75 g lágy vaj 
Buci tetejére:
1 tojásfehérje
1 tk (5 ml) szezámmag
 
Húspogácsához:
500 g darált marhahús
1 ek (15 ml) étolaj
 só, bors
Burgerbe:
1 kis hagyma (100 g)
1 nagy paradicsom (150 g)
1 kis uborka
4 salátalevél
 2 ek (30 ml) mustár / ketchup / majonéz
4 szelet sajt 


















Elkészítés:
 Keverjük össze a vizet, a tejet és az élesztőt, majd hagyjuk állni 10 percet.
Helyezzük a buci hozzávalóit a kelesztőbe, és gyúrjuk össze, míg sima, összeállt tésztalabdát nem kapunk, hagyjuk kelni (kb. 30 percig). Gyúrjuk újra át a tésztát, majd helyezzük a Szilikon Focilabda Formába, és hagyjuk állni még kb 30 percig. Közben melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra. Süssük a tésztát 25 percig, majd azonnal fordítsuk ki a sütőrácsra, kenjük be a mintázatát tojásfehérjével és szórjunk rá szezámmagot. Ezt követően süssük még 10-15 percig. Formáljunk a darálthúsból akkora húspogácsát, mint az éppen sülő buci. Sózzuk, borsozzuk és kenjük meg kevés olajjal. A  Sütőlapon süssük meg mindkét oldalát. Szeleteljük fel a zöldségeket.Vízszintesen vágjuk ketté a focilabda formájú bucit és töltsük meg a zöldségekkel, a húspogácsával és a kívánt szósszal.
Jó étvágyat..!! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése