Hozzávalók:
Tésztához:
500 g liszt
25 g friss élesztő (szárított 7g)
150 ml tej (szárított élesztő esetén 100 ml)
200 g olvasztott vaj
1 ek. só
Cukor (élesztő futtatáshoz)
Kenéshez:
1 tojás
2 ek. tej
Szórás:
Nagy szemű só
Köménymag
Magvak
Fokhagymás vaj (sütés után lekenhetjük)
Tetszőlegesen BÁRMI.. 😀
Elkészítés:
Az élesztőt felfuttatjuk a tejben egy kis cukorral. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzá adjuk a sót és a megolvasztott vajat. Ezt elkezdjük kidagasztani, szépen kidolgozzuk a tésztát. Meleg helyen 30 percet kelesztjük. Kelesztés után 8-10 egyenlő részre osztjuk és gombócokat formázunk belőlük.
A formázott gombócokat újra hagyjuk pihenni 15 percet meleg helyen, majd nyújtófa segítségével hosszúkás háromszögeket készítünk a tésztából.
FONTOS!!!!!
NE lisztezzük a tésztát!!!!!
A szélesebb végétől feltekerjük és kiflit formázunk.
Az elkészült kifliket megkenjük tojás és tej keverékével.
Tetszés szerint, ha szeretnénk megszórjuk.
Így pihentetjük meleg helyen 15 percet. Előmelegített sütőben 200 fokon 18-20 percig sütjük aranybarnára.
Jó étvágyat! 😋
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése