2020. április 2., csütörtök

Ropogós Kifli (K) - Sima, magos, sós, köményes... 😎😍❤


Hozzávalók:
Tésztához:

500 g liszt
25 g friss élesztő (szárított 7g)
150 ml tej (szárított élesztő esetén 100 ml)
200 g olvasztott vaj
1 ek. só
Cukor (élesztő futtatáshoz) 

Kenéshez:
1 tojás
2 ek. tej

Szórás: 
Nagy szemű só
Köménymag
Magvak
Fokhagymás vaj (sütés után lekenhetjük)
Tetszőlegesen BÁRMI.. 😀





Elkészítés:
Az élesztőt felfuttatjuk a tejben egy kis cukorral. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzá adjuk a sót és a  megolvasztott vajat. Ezt elkezdjük  kidagasztani, szépen kidolgozzuk a  tésztát. Meleg helyen 30 percet kelesztjük. Kelesztés után 8-10 egyenlő részre osztjuk és gombócokat formázunk belőlük.



A formázott gombócokat újra hagyjuk pihenni 15 percet meleg helyen, majd nyújtófa segítségével hosszúkás háromszögeket készítünk a  tésztából.

FONTOS!!!!! 
NE lisztezzük a tésztát!!!!!



A szélesebb végétől feltekerjük és kiflit formázunk.


Az elkészült kifliket megkenjük tojás és tej keverékével. 


Tetszés szerint, ha szeretnénk megszórjuk.
Így pihentetjük meleg helyen 15 percet. Előmelegített sütőben 200 fokon 18-20 percig sütjük aranybarnára. 

Jó étvágyat! 😋











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése