Tészta:
- 50-60 dkg liszt
- 2 dl tej /langyos víz
- 2,5 dkg élesztő
- 2 ek tejföl
- 1 tojás
- 3-4 ek olaj
- cukor
- só
- Vaj / olaj / zsír
- Tejföl
- Foghagyma
- Hagyma
- Petrezselyem
- Gomba (elhagyható, vagy helyettesíthető)
- Sajt
- Tojás
Elkészítés:
Az élesztőt felfuttatom langyos tejben/vízben egy csapott evőkanál cukorral. Ha felfutott, hozzá adjuk a lisztet, tejfölt, tojást, olajat és a sót. Ezeket jól összegyúrom, hogy lágy tésztát kapjak. A kész tésztát kb. 30-40 percig (az se baj ha több ideig) kelesztem. Ez idő alatt elkészítem a "speckó" tölteléket. :)
A hagymát, foghagymát, gombát apróra felkockázom és zsiradékon megpirítom, mikor megpirult megszórom petrezselyemmel. Ha a tészta megkelt annyi részre szedem szét ahány bagettet szeretnék (ebből 4-5 nagyobb lesz). Ezeket kinyújtom, megkenem tejföllel, rákenem a tölteléket, majd feltekerem. Kivajazott vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezem úgy, hogy az illesztési pont alulra kerüljön. A kész Bagetteket megkenem tojással , bevagdosom és megszórom reszelt sajttal. Előmelegített sütőben 180 fokon 35-40 percig sütöm. Jó étvágyat..!! :D:D:D
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése