2018. szeptember 13., csütörtök

Bajor perec


(Kívül ropogós belül puha omlós) 

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg rétesliszt
  • 2 dl tej
  • 1 dl langyos víz
  • 5 dkg élesztő
  • 3 ek. olaj
  • 1 kk. só
  • 1 ek. cukor
Szórásnak: 

  • Nagy szemű só, magvak

Főzéshez:

  • 1 l víz
  • 40 g szódabikarbóna
  • 1 ek. Só


Elkészítés:
A cukros tejben felfuttatom az élesztőt. Hozzá adom a többi hozzávalót, egy közepesen lágy tésztát dagasztunk. Kelesztem. A megkelt tésztát 10-12 egyenlő részre osztom. Sodorjuk belőlük kb 40-50 cm-es rudakat és formázzuk őket pereccé. Közbe a vizet felforralom a sóval és a szódabikarbónával. A perecek mindkét oldalát 10-15 másodpercig megfőzöm a vízben. 



A megfőzött pereceket tepsibe helyezem, megszórom a nagy szemű sóval és a magvakkal. (Aki szeretné be is vagdoshatja.) Előmelegített sütőben 200 fokon aranybarnára sütöm kb. 20-30 perc alatt.



Jó étvágyat :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése