2018. szeptember 12., szerda

Pizza torta


Hozzávalók:
Tésztához:
"Torta"Lapok (3 darab):

  • 2,5 dl tej
  • Élesztő
  • 1 dl olaj
  • 1 ek. cukor
  • 1 kk. só
  • Liszt
  • 1 kk. morzsolt Oregánó


"Torta" tészta:


  • 2 dl tej
  • Élesztő
  • 0.5 dl olaj
  • 1 ek. cukor
  • 1 kk. só
  • Liszt 
  • 1 kk. morzsolt Oregánó


Feltét:


  • Pizzakrém
  • Sonka
  • Szalámi
  • Sajt
  • Kukorica
  • Hagyma
  • Gomba
  • Paradicsom


Elkészítés:

Összekészítem az összes hozzávalót. Először a "torta" lapok tésztáját készítem el. A cukros tejben felfuttatom az élesztőt. Hozzá adom az olajat, sót és az oregánót. Fokozatosan hozzá adagolom a lisztet. Ebbe az esetben a felének a hagyományos (Bl-80) és a felének teljes kiötlésű lisztet használtam, ez természetesen variálható. Pontos mennyiséget azért nem írtam, mert lisztje válogatja. A lényeg hogy lágy szépen kidolgozott tésztát kapjunk. A tésztát félre tesszük kelni.




A meg kelt tésztát 3 egyenlő részre osztom.Kinyújtom kicsit kisebb méretűre, mint amilyen sütő formában / tepsiben szeretném elkészíteni a tortát. Sütés előtt villával megszurkálom a kinyújtott tésztát, hogy egyenletese süljön. Előmelegített sütőben 180-200 fokon arany barnára sütöm.




A lapok kisütése közben begyúrom a második adag tésztát.A cukros tejben felfuttatom az élesztőt. Hozzá adom az olajat, sót és az oregánót. Fokozatosan hozzá adagolom a lisztet, hogy jól kidolgozott lágy tésztát kapjuk. A  tésztát félre tesszük keleszteni. Kelesztés  után kinyújtjuk és a formába helyezzük.



A formába elkezdjük rétegezni a a feltéteket és a lapokat. ( A feltétek tetszés szerit variálhatók.)



Az utolsó lapot a tetején szintén megkenjük pizza krémmel. Sok-Sok reszelt sajtot szórunk a tetejére. tetszés szerint lehet díszítésként paradicsom karikákat is helyezhetünk a  tetejére. Előmelegített sütőben 180-200 fokon (alul-felül sütés) kb. 30-40 percig sütjük, hogy szép barna ropogós legyen a külső tészta. 







Jó étvágyat! :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése