Tésztához:
"Torta"Lapok (3 darab):
- 2,5 dl tej
- Élesztő
- 1 dl olaj
- 1 ek. cukor
- 1 kk. só
- Liszt
- 1 kk. morzsolt Oregánó
"Torta" tészta:
- 2 dl tej
- Élesztő
- 0.5 dl olaj
- 1 ek. cukor
- 1 kk. só
- Liszt
- 1 kk. morzsolt Oregánó
Feltét:
- Pizzakrém
- Sonka
- Szalámi
- Sajt
- Kukorica
- Hagyma
- Gomba
- Paradicsom
Elkészítés:
Összekészítem az összes hozzávalót. Először a "torta" lapok tésztáját készítem el. A cukros tejben felfuttatom az élesztőt. Hozzá adom az olajat, sót és az oregánót. Fokozatosan hozzá adagolom a lisztet. Ebbe az esetben a felének a hagyományos (Bl-80) és a felének teljes kiötlésű lisztet használtam, ez természetesen variálható. Pontos mennyiséget azért nem írtam, mert lisztje válogatja. A lényeg hogy lágy szépen kidolgozott tésztát kapjunk. A tésztát félre tesszük kelni.
A meg kelt tésztát 3 egyenlő részre osztom.Kinyújtom kicsit kisebb méretűre, mint amilyen sütő formában / tepsiben szeretném elkészíteni a tortát. Sütés előtt villával megszurkálom a kinyújtott tésztát, hogy egyenletese süljön. Előmelegített sütőben 180-200 fokon arany barnára sütöm.
A lapok kisütése közben begyúrom a második adag tésztát.A cukros tejben felfuttatom az élesztőt. Hozzá adom az olajat, sót és az oregánót. Fokozatosan hozzá adagolom a lisztet, hogy jól kidolgozott lágy tésztát kapjuk. A tésztát félre tesszük keleszteni. Kelesztés után kinyújtjuk és a formába helyezzük.
A formába elkezdjük rétegezni a a feltéteket és a lapokat. ( A feltétek tetszés szerit variálhatók.)
Az utolsó lapot a tetején szintén megkenjük pizza krémmel. Sok-Sok reszelt sajtot szórunk a tetejére. tetszés szerint lehet díszítésként paradicsom karikákat is helyezhetünk a tetejére. Előmelegített sütőben 180-200 fokon (alul-felül sütés) kb. 30-40 percig sütjük, hogy szép barna ropogós legyen a külső tészta.
Jó étvágyat! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése