2018. szeptember 13., csütörtök

Lecsós hús

Hozzávalók:

  • 6 szelet sertés hús
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 közepes paprika
  • 1 paradicsom
  • 25 dkg gomba (elhagyható)
  • Liszt
  • Bors
  • Fokhagyma
  • Petrezselyem
  • Sajt


Elkészítés:
A hagymát, paprikát , paradicsomot és gombát megtisztítjuk, feldaraboljuk. Elkészítjük a lecsót. Először lepirítjuk a hagymát, majd a paprikát végül hozzá adjuk a paradicsomot, fűszerezzük.



A gombát külön serpenyőbe lepirítjuk, hogy veszítsen a nedvességéből. Majd hozzá keverem a  lecsóhoz. A hús szeleteket kiklopfoljuk, sózzuk és borsozzuk. A szeleteket lisztbe forgatjuk és levés olajon mindkét oldalukat hirtelen lepirítjuk serpenyőben. Sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezem a  kisütött hús szeletetek, majd ezekre rá halmozom a  kész lecsót.




A hús szeletek és a lecsó tetejére sok-sok sajtot szórunk.




Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 30 percig sütjük,  rápirítjuk a sajtot.



Jó étvágyat! :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése