2018. szeptember 14., péntek

Töltött csirkemell

(Sonkás- gombás / Szilvás)

Hozzávalók:

  • 1 egész csirkemell (két fél)
  • 25 dkg gomba
  • 2 szelet füstölt sonka
  • Aszalt szilva
  • Sajt
  • Foghagyma granulátum
  • Bors
  • Olaj (sütéshez)

Panírozáshoz:

  • Panír morzsa
  • Tojás
  • Magvak


Elkészítés:
A csirkemellet két fél részre osztjuk. A fél csirkemelleket oldalról bevágjuk (de nem végig), majd a kiklopfoljuk. A kiklopfolt melleket sózzuk, borsozzuk. A gombát megtisztítjuk, majd kevés zsiradékon lepirítjuk. Az egyik csirkemellet kiterítjük megszórjuk fokhagyma granulátummal, rá helyezzük az egyik oldalára a két szelet füstölt sonkát, a sajt szeleteket majd végül a lepirított gombát. Ráhajtjuk a  másik oldalát és fogpiszkáló vagy hústű segítségével rögzítjük, félre tesszük.



A másik csirkemellet is kiterítjük, az egyik oldalára belehelyezzük a sajt szeleteket és a félbevágott aszalt szilvákat (tehetünk belőle bőven ne sajnáljuk), a másik oldalát ráhajtjuk és szintén fogpiszkáló vagy hústű segítségével rögzítjük.
Jöhet a panírozás kicsit másképpen. Az előkészíttet töltött csirkemelleteket először panír morzsába, ezt követően tojásba és végül szintén panírmorzsába forgatjuk amibe magvakat szórtunk. Ezt a műveletet kétszer is megismételhetjük. 



Alacsony fokon mindkét oldalát aranybarnára sütjük.


Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése