2013. december 6., péntek

Csokis - meggyes - diós Piskóta :)



Hozzávalók: 
  • 5-6 tojás
  • 5-6 kanál liszt
  • 5-6 kanál cukor
  • sütőpor
  • csoki
  • dió/ mogyoró /mandula (durvára tört)
  • Meggy (befőtt)

(*5-6 = tőlünk függ mennyiből készítjük el és ezzel arányos a többi hozzávaló)

Elkészítés:
Feltöröm a  tojást és külön edénybe a sárgája és külön edénybe a fehérje. A sárgájához hozzá keverem a cukrot  ezzel jól elkavarom (robot géppel könnyebb), majd hozzá adom az azonos mennyiségű lisztet és egy kiskanál sütőport. Ezt állni hagyom.  Elkezdem felverni a  fehérjét kemény habbá, ha ez kész lassan óvatos mozdulatokkal egy kanál segítségével összeforgatom az elsőnek elkészített masszával. A masszát beleöntöm a  kivajazott vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe, majd bele teszem a meggyet (ha beleforgatom zsemlemorzsába vagy darált dióba akkor nem ülepszik le hanem szépen fenn marad a  tetején). A csokit késsel apróra vágjuk és a dióval együtt ezt is beleszórjuk.  Beteszem az előmelegített sütőben középhőfokon sütöm. (20-30 percig ne nyisd ki a  sütőt mert összeesik). Ezután fogpiszkálót beleszúrom és megnézem h ragad-e még a  belseje, ha nem akkor már kész is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése