2013. december 6., péntek

Ebédre sajtos Brassói..!!??:D:D



  • Hozzávaló: (2 főre)
  • Fél kiló burgonya
  • Fél kilogramm sertés hús 
  • 1 nagyobb fej vörös hagyma
  • 3-4 gerezd foghagyma
  • bors
  • olaj
  • (esetleg Maggi pörkölt alap kocka) :P
  • sajt

  • Elkészítés:
  • A sertés húst kb. 1x1 cm-es darabokra vágjuk fel (nem kell kimérni, csak úgy ahogy jónak látod). Megpucolom a  hagymát és a foghagymát, burgonyát. Majd ezeket összevágom apróra.  Egy mélyebb serpenyőben vagy fazékban egy ujjnyi  olajat öntünk ( azért keveset ne ússzon az olajban). Az edénybe ezek után beleteszem az összevágott hagymás üvegeste pirítom, majd az összevágott húst majd fehérre sütöm azt benne. Mikor minden kocka megfehéredett felöntöm vízzel, hogy ellepje azt, megsózom egy csipettel , majd tartalék lángon fedő alatt főzöm, míg puhára nem fő. Közben nézegetem a fedő alatt és ha szükséges még öntök hozzá vizet. Ha már kellően puha a hús és kezdi elforrni a levét, de még kellően szaftos teszek hozzá egy maggi pörkölt alap kockát. Vagy sózom - borsozom ízlés szerint. Közben folyamatosan kevergetem nehogy oda süljön. Zárásként hozzá adom az apróra vágott foghagymát, ezzel még egy- két percig tűzön össze kavarom és kész is.
  • Ezek után már csak annyi dolgom maradt, hogy a burgonyát megsütöm. Tányérra halmozom öket és megszórom egy kis reszelt sajttal..:D :D

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése