Hozzávalók:
- 1kg burgonya
- 20-25 dkg liszt
- só
Töltelék:
- 2 db krémsajt
- foghagyma/ foghagymapor
- Újhagyma
- snidling
- bazsalikom
Bunda:
- liszt
- Tojás
- Zsemlemorzsa
Elkésztés: A burgonyát megmosom és sós vízben puhára főzöm, leszűröm, megpucolom és burgonyatörővel áttöröm. Hozzáadom a sót és a lisztet (változó, hogy mennyit vesz fel ahhoz, hogy ne ragadjon). Összegyúrom, majd ½ cm-re kinyújtom és felcsíkozom. A sajtokat egy tányérba kinyomom, fűszerezem. A fűszeres sajtot a tésztacsík közepébe helyezem, majd két hosszabb végét összecsípem, majd a másik két végét is, hogy a sajt ne jöjjön ki belőle sütésnél. Végül bepanírozom és olajban kisütöm. Jó étvágyat..:D:D
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése