2013. december 6., péntek

Rákóczi Túróóósss..!!!:D:D


A képet egy jó barátomnak köszönhetem (ez itt a reklám helye), aki hobbiból fotóz és egyre jobban bontogatja szárnyait. A blog "A Kezdet" című bejegyzésének a képét is ő készítette. 
Érdemes megnézni..!! :D :D -->    http://martimolnar.blogspot.hu/

A legjobb barátnőm kedvence a TÚRÓS édességek, és persze nekem és családomnak is igen csak kedvére van..:D


Hozzávalók:
  • 60dkg liszt 
  • 40dkg vaj
  • 20dkg porcukor
  • 1kg túró
  • 8db tojás
  • 30dkg cukor
  • baracklekvár
  • citromhéj
  • vaniliás cukor
  • (Ízlés szerint mazsola)

Elkészítés:
A lisztet a vajjal összemorzsoljuk, hozzáadjuk a porcukrot, majd 2 tojás sárgájával hidegen összegyúrjuk. 1 cm vékonyra kinyújtjuk a tésztát, és 180 fokon félig megsütjük. Közben összekeverjük a túrót, a cukrot, a hat tojás sárgáját, a vaníliás cukrot és a citromhéjat. A félig sült tésztára kenjük a baracklekvárt, majd arra a túrókrémet, és visszatoljuk a sütőbe. Amikor majdnem kész, a tetejére simítjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét, és 120-140 fokon 15 percig sütjük még. Jóétvágyat..!!! :D:D:D

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése