Hozzávalók:
Tészta:
Tészta:
- 12 tojás
- 12 kanál cukor
- 12 kanál liszt
- 2 (púpos) kiskanál sütőpor
- 2-3 kanál kakaópor
- Darált dió
- Vaníliás puding (lehet csoki is)
- Lekvár (barack)
- 3 kanál porcukor
- kb. ½ dl víz
- 2 kanál kakaópor
- ½ üveg rum aroma
Elkészítés:
Először meg sütöm a piskótát (külön-külön) a tojásokat kettéválasztom, a 6 tojássárgáját a 6 kanál kristálycukorral jó habosra kikavarom, hozzáadom a 6 evőkanál lisztet összekeverem egy kisebb tálban a sütőporral együtt. Ezután felverem a 6 tojásfehérjét, a kikavart tojássárgához öntöm, és körkörös mozdulatokkal összekeverem. Ezután sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm, előmelegített forró sütőbe teszem 20-30 percig sütöm. Majd ugyan ezt a tésztát összekeverem újra. Csak teszek bele 2-3 kanál sima kakaóport, és ezt is kisütöm. Ezeket félre teszem hűlni.
Addig megfőzöm a vanília pudingot a csomag leírása szerint. Ha kész akkor megkenem az egyik kisült piskóta lapot lekvárral, megszórom darált dióval és ráöntöm a (kihűlt) vanília pudingot. Zárásként ráhelyezem a másik piskóta lapot. Majd elkészítem a csokis öntetet. A hozzávalókat egy kis edénybe felteszem a tűzre és folytonos kavargatás mellett 1-2 perc alatt összefőzöm, majd félre teszem. Kockákra vagy tetszés szerint feldarabolom a kész somlóit és megöntözöm a csokis öntettel, tejszínhabbal díszítem és daráltdióval megszórva tálalom..!!:D:D:D
Addig megfőzöm a vanília pudingot a csomag leírása szerint. Ha kész akkor megkenem az egyik kisült piskóta lapot lekvárral, megszórom darált dióval és ráöntöm a (kihűlt) vanília pudingot. Zárásként ráhelyezem a másik piskóta lapot. Majd elkészítem a csokis öntetet. A hozzávalókat egy kis edénybe felteszem a tűzre és folytonos kavargatás mellett 1-2 perc alatt összefőzöm, majd félre teszem. Kockákra vagy tetszés szerint feldarabolom a kész somlóit és megöntözöm a csokis öntettel, tejszínhabbal díszítem és daráltdióval megszórva tálalom..!!:D:D:D
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése