Hozzávalók:
Tészta:
Tészta:
- 4 dl tej
- 5 dkg élesztő
- 60 dkg liszt (Lehet több, liszt válogatja. A lényeg, hogy ne ragadjon a tészta)
- 6 dkg cukor
- 3 tojás sárgája
- 2 evőkanál olaj
- 1 csapott evőkanál só
- 20 dkg Rama
- 20 dkg Porcukor
- 3 evőkanál kakaó (ha akkor lehet nem cukrozott)
- 1 csomag vaníliás cukor
- Mazsola (ízlés szerint)
Elkészítés: Első lépésként felfuttatom az élesztőt egy kevés tejben, majd egy dagasztó tálba bele teszem az összes hozzávalót és a maradék tejet a tésztához. Ebből összegyúrt tésztát kb. 30-40 percig meleg helyen hagyom kelni. Ez idő alatt megcsinálom a kakaós masszát. A Porcukrot, vaníliás cukrot, kakaópor és a megolvasztott Rama-t egy tálban habosra kavarom.
Miután pihentettem a tésztát 6 egyenlő darabra osztom. A gombócokat kinyújtom, majd megkenem őket a masszával és csigába feltekerem. Miután egymás mellé helyezem a hat tekercset összefonom őket. A fonatot megkenem tojással, ezt követően előmelegített sütőben kb. 40-50 percig sütöm közepes hőfokon. Fapálcikával ellenőrizhetem, hogy biztos jól átsült-e, ha igen akkor tálcára helyezem, felszeletelem, ha kihűlt és tányérra halmozom..:D
Miután pihentettem a tésztát 6 egyenlő darabra osztom. A gombócokat kinyújtom, majd megkenem őket a masszával és csigába feltekerem. Miután egymás mellé helyezem a hat tekercset összefonom őket. A fonatot megkenem tojással, ezt követően előmelegített sütőben kb. 40-50 percig sütöm közepes hőfokon. Fapálcikával ellenőrizhetem, hogy biztos jól átsült-e, ha igen akkor tálcára helyezem, felszeletelem, ha kihűlt és tányérra halmozom..:D
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése