Hozzávalók:
Köret:
- Zöldség
- Sárgarépa
- Borsó
- Petrezselyemzöld
- Rizs (zacskós gyors rizs)
- Só
- Bors
Rántott hús:
- Pár szelet sertés hús / csirkemell
- Szezámmag
- Zsemlemorzsa
- liszt
- Tojás
- Olaj
- só
Saláta:
- Kígyóuborka
- tejföl
- foghagyma
- só
Elkészítés:
A megpucolt , összeaprított zöldségeket olajon fedő alatt puhára megpároljuk, megsózzuk, megborsozzuk ezt összekeverjük a kész megfőzött rizzsel. Még ebbe belevágjunk egy kis petrezselyemzöldjét.
A húst kipanírozzuk (liszt, tojás, zsemlemorzsa). A zsemlemorzsát feldobjuk egy kis szezámmaggal. Ezt olajban lassú tűzön szép barnára megsütjük.
A kígyóuborkát meghámozzuk, felszeleteljük, besózzuk és hagyjuk állni. Utána apróra felvágjuk a megpucolt foghagymát vagy lereszeljük a tejfölbe, melybe tehetünk egy kis borsot (nem muszáj), majd összekeverjük a felszeletelt uborkával.
És már tálalhatjuk is..! =)
A húst kipanírozzuk (liszt, tojás, zsemlemorzsa). A zsemlemorzsát feldobjuk egy kis szezámmaggal. Ezt olajban lassú tűzön szép barnára megsütjük.
A kígyóuborkát meghámozzuk, felszeleteljük, besózzuk és hagyjuk állni. Utána apróra felvágjuk a megpucolt foghagymát vagy lereszeljük a tejfölbe, melybe tehetünk egy kis borsot (nem muszáj), majd összekeverjük a felszeletelt uborkával.
És már tálalhatjuk is..! =)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése