2013. december 7., szombat

Házi Kinder Bueno :D:D:D


Hozzávalók:Tészta:
  • 6db tojás fehérje
  • 6evőkanál cukor
  • ½ csomag sütőpor
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 2 evőkanál liszt
  • 1evőkanál étolaj
  • 1 „nagy” marék durvára vágott dió

Krém:
  • ½ liter tej
  • 6 tojássárgája
  • 25 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 evőkanál liszt
  • 25dkg margarin
  • 2 evőkanál 2holland” kakaópor
  • 2dl „hullala” tejszín

Rétegekhez:
  • 1 csomag háztartási keksz (ne nasizz, nem lesz elég.. ;) )
  • 1 üveg mogyorókrém

Elkészítés:A tésztához a 6 db tojásfehérjét a cukorral felverjük kemény habbá. A sütőport, lisztet és a zsemlemorzsát összekeverjük, majd hozzáadjuk a habhoz. Az étolajat rácsurgatjuk, és az egészet gyengéden összekeverjük. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntöm, a tetejét megszórom a dióval és 180 fokon kb. 20 percig sütjük. A kisült tésztát tálcára helyezzük és rácsurgatjuk ízlés szerint a mogyorókrémet. Ha kész elkészítjük  a krémet. A  krémhez a tojássárgáját, a pudingport,  a lisztet, a  ½  liter tejet és cukrot simára keverjük, majd folyamatos kevergetés mellett besűrítjük. Kihűtjük a masszát (ez sok idő.. L ). Ha kihűlt hozzáadjuk a margarint. Ha kész a krémet megfelezzük.! A krém egyik felét rákenjük a már mogyorókrémes tésztára. Erre sorba ráhelyezem a háztartási kekszet. A krém másik feléhez hozzákeverjük a kakaóport és ezt rákenjük a háztartási keksz tetejére. Majd felverjük a tejszínt és vizes kés segítségével eloszlatjuk a krém tetején. Végül díszítésként megszórjuk vagy kakaóporral vagy csoki reszelékkel.  Jó étvágyat..!! :D

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése