Hozzávalók:Tészta:
- 6db tojás fehérje
- 6evőkanál cukor
- ½ csomag sütőpor
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
- 2 evőkanál liszt
- 1evőkanál étolaj
- 1 „nagy” marék durvára vágott dió
Krém:
- ½ liter tej
- 6 tojássárgája
- 25 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 3 evőkanál liszt
- 25dkg margarin
- 2 evőkanál 2holland” kakaópor
- 2dl „hullala” tejszín
Rétegekhez:
- 1 csomag háztartási keksz (ne nasizz, nem lesz elég.. ;) )
- 1 üveg mogyorókrém
Elkészítés:A tésztához a 6 db tojásfehérjét a cukorral felverjük kemény habbá. A sütőport, lisztet és a zsemlemorzsát összekeverjük, majd hozzáadjuk a habhoz. Az étolajat rácsurgatjuk, és az egészet gyengéden összekeverjük. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntöm, a tetejét megszórom a dióval és 180 fokon kb. 20 percig sütjük. A kisült tésztát tálcára helyezzük és rácsurgatjuk ízlés szerint a mogyorókrémet. Ha kész elkészítjük a krémet. A krémhez a tojássárgáját, a pudingport, a lisztet, a ½ liter tejet és cukrot simára keverjük, majd folyamatos kevergetés mellett besűrítjük. Kihűtjük a masszát (ez sok idő.. L ). Ha kihűlt hozzáadjuk a margarint. Ha kész a krémet megfelezzük.! A krém egyik felét rákenjük a már mogyorókrémes tésztára. Erre sorba ráhelyezem a háztartási kekszet. A krém másik feléhez hozzákeverjük a kakaóport és ezt rákenjük a háztartási keksz tetejére. Majd felverjük a tejszínt és vizes kés segítségével eloszlatjuk a krém tetején. Végül díszítésként megszórjuk vagy kakaóporral vagy csoki reszelékkel. Jó étvágyat..!! :D
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése