Hozzávalók:
Piskóta:
Piskóta:
- 5 tojás
- 5 kanál cukor
- 5 kanál liszt
- 1 vaníliás cukor
- 1 kiskanál sütőpor
- ½ túró
- 5-6 evőkanál porcukor
- Hulala tejszínhab
- 1 citrom héja
- 1 csomag zselatin
- 1 vaníliás cukor
- Lekvár
- Tetszőleges gyümölcs
- 1 tortazselé
Elkészítés: A piskótához feltöröm a tojást és külön edénybe a sárgája és külön edénybe a fehérje. A sárgájához hozzá keverem a cukrot ezzel jól elkavarom (robot géppel könnyebb), majd hozzá adom az azonos mennyiségű lisztet és egy kiskanál sütőport. Ezt állni hagyom. Elkezdem felverni a fehérjét kemény habbá, ha ez kész lassan óvatos mozdulatokkal egy kanál segítségével összeforgatom az elsőnek elkészített masszával. A masszát beleöntöm a kivajazott vagy sütőpapírral kibélelt tortaformába, szép világosbarnára sütöm. (tű próbázok)
A túrót átpasszírozom, hogy jó krémes legyen hozzáadom a porcukrot és a citromhéjat. A tejszínt kemény habbá verem és összekeverem a túróval. A zselatint 1 deci meleg vízben összekeverem, majd forrásig főzöm. Amikor felforrt, szépen a meleg zselatint lassan hozzáöntöm a túróhoz (közben keverem a robotgéppel). A piskótát megkenem barack lekvárral és ráhalmozom a túrót. A gyümölcsöt felszeletelem és ráhelyezem. Végül elkészítem a tortazselét és ráöntöm. Hűtőben 2-3 órát pihentetem és fogyasztom. Jó étvágyat..:D:D
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése