2013. december 6., péntek

Vasárnapi ebéd.. ;)


Hozzávalók:
  • 4 darab húsos oldalas
  • mustár
  • 5-6 foghagyma
  • 8-9 közepes burgonya
  • 4-5 fej hagyma
  • 1 doboz tejföl
  • 1 doboz natúr joghurt
  • bors
  • olaj


Elkészítés:
A oldalasokat megsózom és megkenem ½ cm mustárral, majd sütőben lefedve olajban és vízben a foghagyma gerezdekkel puhára sütöm, és végül pirosra megpirítom.  A burgonyát megpucolom kockákra vágom és sós vízben puhára főzöm. Két fej hagymát apróra vágok és olajban szalma sárgára pirítom, erre rászedem a megfőzött burgonyát és még a  tűzön átforgatom. A maradék hagymát félbe vágom, majd felszeletelem, besózom, hagyom állni. Egy edénybe bele öntöm a tejfölt és a joghurtot, borssal ízesítem és összekeverem a besózott hagymával. Tányérra szedem őket és fogyasztom..:D

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése