2013. december 6., péntek

Szezámmagos- Mézes Bundás Pipi Sült tésztával ;)


Hozzávalók:
Tészta:
  • Spagetti tészta
  • Sárgarépa
  • Zöldség
  • Gomba
  • Vöröshagyma
  • Szójaszósz
  • Káposzta
  • Bors
  • Olaj


Hús:
  • 40 dkg csirkemell (3-4 db )

Páchoz:
  • fél kiskanál só
  • fél mokkáskanál őrölt bors
  • 1 kiskanál cukor
  • 1 ek olaj
  • 1 evőkanál fehérbor

Bundához:
  • 1 tojás
  • 2 evőkanál olaj
  • 12 dkg liszt
  • 3 dkg étkezési keményítő
  • 1 kiskanál sütőpor
  • kb. 1,5 dl hideg víz
  • 1 mokkáskanál só

Mézes mártáshoz:
  • 3 evőkanál méz
  • 3 evőkanál cukor
  • 2-3 evőkanál ketchup
  • 1 evőkanál ecet
  • 1 mokkáskanál csípős paprika krém
  • fél maréknyi pirított szezámmag


Elkészítés:
A tésztát wokban vagy egy nagy  serpenyőben olajon megpirítom , majd sós vízben puhára főzöm. Ezalatt előkészítem a zöldségeket megpucolom és hosszában vékony szeletekre, kockákra vágom. Ezt olajon puhára párolom a hozzá adott szójaszósszal, sóval és borssal. Ezzel végeztünk.. J
A csirkemellet  1-1,5 cm-es kockákra vágjuk. A páchoz valókat addig keverjük, míg a só is, a cukor is felolvad benne. A húst beleforgatjuk, letakarva 1/2 órára félretesszük. A bundázáshoz való tojást az olajjal kissé felkeverjük, majd liszttel, keményítővel, sütőporral és annyi vízzel keverjük simára (nem kell az összes víz kb., hogy sűrű palacsintatészta legyen belőle.) A pácolt húskockákat a sűrű tésztába mártjuk, és bő, forró olajban 2-3 perc alatt arany barnára sütjük. A mézes ketchupos mártást edényben megforrósítjuk és a sült húskockákat beleforgatjuk. És végül tálaljuk..!!:D:D

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése